A fogkő miatt romlott el a fogam.

Szponzorált tartalom

fogkő
fogkő

A fogfájás nem tud jókor jönni, ebben 100%-ig biztos vagyok, de azt is biztosra mondhatom, hogy egy éttermi dolgozó számára munka közben maga a pokol, ha megfájdul a foga.

Velem pontosan ez történt a múltkor: pincérként dolgozom, és az egyébként is rakoncátlankodó fogacskám egyik pillanatról a másikra úgy döntött, hogy elkezd fájni.

Sajnos a nap végére úgy néztem ki, mint egy hörcsög, aki csak az egyik pofazacskóját tömte tele kajával, ráadásul annyira fájt addigra a számban minden, hogy beszélni is alig tudtam.

Természetesen rögtön kértem időpontot a Fogorvos Budapest szakembereihez (hozzájuk járok mindig), akik gyorsan tudtak is fogadni.

Rendkívül professzionális módon rendbe tették a fogam – persze ez az óriási gyulladás miatt nem csak egy alkalom volt, hanem vissza kellett mennem többször.

Utólag derült ki, hogy a fogkő okozta a problémámat.

Ez rendkívüli módon meglepett, ugyanis egészen idáig azt hittem, hogy a fogkő csak egy esztétikai probléma.

Az orvos felvilágosított, hogy közel sem, ugyanis a fogkő megnöveli a kockázatát a különféle fogínygyulladással járó betegségeknek, sőt, szélsőséges esetben még a fog elvesztése is lehet a fogkő következménye.

Hát, ha ezt tudtam volna, biztosan leszedetem időben!

Természetesen tanultam a dologból, és azóta évente járok ellenőrzésre.

Az ilyen rutinkivizsgálások alkalmával megnézik, hogy van-e leszedendő fogkő, van-e tömni való fog és így tovább.

Hálás vagyok a Fogorvos Budapest csapatának azért is, hogy megmentették a fogamat, továbbá azért is, hogy általuk szélesedett a fogápolással kapcsolatos ismereteim tárháza, és így jobban tudok figyelni a szájhigiéniámra.